Haakdiagrammen leren lezen

Ze zien er erg ingewikkeld uit wanneer je ze voor het eerst ziet. Al die rare tekentjes, wat moet je daar nu mee. Maar wanneer je eenmaal geleerd hebt hoe je er mee moet werken gaat er een (haak-)wereld voor je open!

En dat is de wereld van de internationale patronen. Het mooie van de haaksymbolen taal is, dat het een internationale taal is die bijna overal hetzelfde geschreven wordt. Je kunt dus met evenveel gemak als je een Nederlands patroon haakt, ook een Duits, Engels of zelfs Japans haakpatroon haken.

Helaas zijn er ook hier wel een paar tekens die niet overal op dezelfde manier gebruikt worden, maar dat zijn gelukkig uitzonderingen.


Haakdiagrammen, Alles over haaksymbolen


Nieuwe taal leren

En ja, het is niet altijd leuk om een nieuwe "taal" te moeten leren. Dat kost in het begin heel wat tijd en inspanning. En die tijd zou je liever gebruiken om gewoon lekker te haken. Maar je moet het echt zien als een investering in de toekomst. (Zeiden je ouders dat vroeger ook niet....)

Wil je ook leren werken met haakdiagrammen, kijk dan hier voor alle haaksymbolen en links naar handige uitleg en lessen over haakdiagrammen en alle haaksymbolen: Haakdiagrammen leren lezenGeen opmerkingen:

Een reactie posten