Glazen potjes omhaken

Lege glazen potjes, heb je er ook een verzameling van staan, ergens in een keukenkastje of in de schuur? Vaak zijn ze al heel mooi om te zien en alleen daarom moeilijk om weg te gooien.

Glazen potjes schoonmaken

Eerst moet je het lege potje even goed schoonmaken. Dan ook het etiket eraf laten weken en daarna zijn ze klaar voor een nieuw leven.

Etiket verwijderen

Meestal lukt het al om het label er af te halen door het potje een tijdje in het water te laten weken. Dat mag koud of warm water zijn, maar met warm water gaat het wat sneller.

Je kunt ze ook in de afwasmachine doen, maar dan heb je kans dat je overal stukjes van het etiket terug vindt op het andere vaatwerk en in je machine.

Soms blijven er dan nog wel wat lijmresten achter. Die kun je weer verwijderen met wat zonnebloemolie en zelfs door er wat pindakaas op te smeren. Dat maakt de lijm zacht en die kun je er dan zo vanaf vegen. Een andere truc is het glas, voorzichtig, met een föhn te verwarmen zodat de lijm weer zacht wordt. En voor de echt hele hardnekkige lijm kun je natuurlijk een chemische lijm verwijderaar gebruiken.

Gratis haakpatronen glazen potjes omhaken

 En als daar dan een mooi schoon en glanzend potje voor je staat moet je gaan besluiten wat je er mee zult gaan doen.

Haakpatronen glazen potjes omhaken

Een heel leuk idee om deze potjes opnieuw te gebruiken is om ze een mooi gehaakt jasje te geven. Je kunt ook alleen het dekseltje een gehaakt jasje geven. 

Wij hebben een aantal gratis haakpatroontjes voor je verzameld die we hebben gevonden op het web. En zo maak je er een waxine lichtjes houder van, of een vaasje, of een pennenbakje.

Om zelf te houden, of om een origineel cadeau te geven.
Klik hier voor de gratis patroontjes: Haakpatronen glazen potjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten