Omslagdoeken haken

Ja, Nederland heeft massaal de omslagdoek ontdekt. Er worden meer omslagdoeken gehaakt dan ooit misschien. Ze zijn dan ook super makkelijk.

Beetje te fris nog om zonder jas op pad te gaan? Neem je omslagdoek mee. Je wilt nog wel even wat langer buiten zitten, maar het wordt te fris? Omslagdoek om en je kunt er weer tegen.

Haakpatronen

Gelukkig zijn er heel veel gratis haakpatronen te vinden voor de mooiste omslagdoeken om zelf te haken. Sommige zijn geschikt voor de beginnende haakster, maar voor anderen moet je wel aardig wat haakervaring hebben wil je ze kunnen maken.

Groot en klein

En je kunt ze zo groot of klein maken als je maar wilt. De meeste patronen zijn gemakkelijk aan te passen. Je kunt ze zelfs gebruiken om een omslagdoekje te haken voor je dochter wanneer zij er ook eentje wil hebben.

Granny Square omslagdoeken

Sommige haakpatronen gaan uit van een Granny Square, geen hele, maar meestal een halve. Die vormen op zich dan al een driehoek En dat is dan ook precies de vorm die meestal gebruikt wordt voor een omslagdoek. Alhoewel er ook omslagdoeken zijn die juist niet die karakteristieke driehoekvorm hebben, maar meer de vorm van een halve maan. Wat vloeiender zou je kunnen zeggen. Klik hier voor heel veel gratis haakpatronen voor mooie omslagdoeken: Haakpatronen omslagdoeken

Omslagdoek sluiten

Wanneer je de omslagdoek niet vast wilt houden, kun je een mooie speld gebruiken om hem te sluiten.


breivork